Kansainvälistyvässä SKS Groupissa on panostettu yhdenmukaisiin prosesseihin ja kansainvälistä toimintaa tukevaan it-ympäristöön. Teollisuuden kone- ja laitevalmistajia palvelevassa konsernissa on käynnissä mittava it-hanke, kun SAP-toiminnanohjaus otetaan käyttöön yhtiö kerrallaan. Kasvaviin vaatimuksiin varaudutaan Konehuoneen toimittamilla uuden sukupolven IBM Power System -palvelimilla, IBM FlashSystem -tallennuksella, tehokkaalla SAN-verkolla sekä jatkuvilla palveluilla.

SKS Groupin liikevaihto oli vuonna 2015 runsaat 105 miljoonaa euroa, ja se työllistää noin 650 henkilöä Suomessa, Ruotsissa, Puolassa, Kiinassa, Venäjällä ja Virossa. Asiakkaita halutaan palvella samalla mallilla kaikilla markkinoilla.

”Käynnistimme SAP:in käyttöönoton ulkomaan yksiköistämme, ja etenemme suurten käyttäjämäärien vuoksi hallitusti tytäryhtiö kerrallaan. Organisaatiossamme on lähes 600 SAP-käyttäjää, ja toiminnanohjaukseen siirtyminen on historiamme mittavin it-hanke. Varmistimme hyvissä ajoin, että it-inframme kapasiteetti riittää SAP:in käytön lisääntyessä”, kertoo SKS Groupin tietohallintojohtaja Heikki Mykkänen. ”Viimeinenkin tytäryhtiömme on toiminnanohjauksen piirissä vuonna 2017.”

Korkealuokkaista SAP-käytettävyyttä

SKS Groupin it-infrastruktuuri on Konehuoneen suunnittelema. Se sisältää Vantaalla sijaitsevan konesalin sekä täysin peilatun konesalin Hyvinkäällä mahdollisten katastrofien varalle. Tallennus ja varmistus hoituvat keskitetysti kaikista konsernin toimipisteistä.

”SAP:in käytettävyys pitää olla korkealuokkaista aina Kiinaan saakka. Halusimme saada vasteaikaa vielä paremmaksi ja latenssia alemmaksi. Konehuoneen suosituksesta ympäristöämme uudistettiin IBM FlashSystem -teknologialla. Kyseinen ratkaisu pakkaa dataa niin tehokkaasti, että kustannukset pysyvät kohtuullisena perinteiseen levyteknologiaan verrattuna”, korostaa Mykkänen. ”Flash-teknologia on osoittautunut tuotantokäytössä erinomaiseksi. Vasteajat ovat aivan huippuluokkaa, eikä pullonkauloja yksinkertaisesti tule. Raportointi sujuu nopeasti, ja vikasietoisuus on erinomaisella tasolla.”

SKS Group on ensimmäisiä organisaatioita Suomessa, joka käyttää IBM FlashSystem -teknologiaa.

sksgroup_a4-130416-003

Kokonaisuus varmasti hallussa

SKS Groupin ja Konehuoneen välinen yhteistyö perustuu luottamukseen, ja se on sisältänyt jo kaksi mittavaa uudistusta suunnittelusta käyttöönottoon sekä jatkuviin palveluihin.

”It-yksikkömme pitää pystyä palvelemaan tytäryhtiöitämme melko pienellä joukolla. Olemme panostaneet kustannustehokkaisiin kokonaisuuksiin, jotka palvelevat liiketoimintamme tarpeita. Voimme luottaa siihen, että Konehuoneen asiantuntijat osaavat oikeasti työnsä. He kykenevät suunnittelemaan optimoituja virtuaalisia ja hallittuja kokonaisuuksia. Kävimme suunnitteluvaiheessa yhdessä läpi eri vaihtoehtoja sekä kustannuksia”, sanoo Mykkänen.

”Konehuoneen avulla pystyimme toteuttamaan uudistuksen hallitusti ilman liiketoimintaa haittaavia katkoksia.”

– Heikki Mykkänen

It-infrastruktuurin uudistaminen ja alustaratkaisun optimointi perustuivat Konehuoneen suorittamaan analyysiin. Uusien virtuaalisten palvelimien, skaalautuvan Flash-tallennuksen sekä SAN-verkon käyttöönotto alkoi vuoden 2015 viimeisellä neljänneksellä.

”Uuteen ympäristöön siirtyminen sujui suunnitelmien mukaan, vaikka odotimme vaikeuksia erityisesti SAP:in migraatiovaiheessa”, sanoo Mykkänen. ”Konehuone lunasti antamansa lupaukset, ja SAP-migraatiokin sujui tosi hyvin. SAP-toimittajaa ei tarvinnut sotkea lainkaan tähän uudistukseen.”

Säästöjä oikeilla valinnoilla

Toiminnanohjaus kasvattaa myös datamääriä. ”Saimme uudistuksen myötä 50 prosenttia lisää vapaata levypintaa. Konehuoneen suunnittelema arkkitehtuuri ja heidän ehdottamat ratkaisut ovat vastanneet hyvin odotuksiimme, ja koko uudistus oli linjassa nykyisen it-ympäristömme kanssa. Säästimme myös kustannuksia”, sanoo Mykkänen.

Konehuone vastaa kattavasti SKS Groupin it-infrastruktuurin toimivuudesta ja auttaa turvaamaan konsernin liiketoiminnan jatkuvuutta. ”Tarvitsemme suomalaisen kumppanin, johon voimme luottaa. Arvostamme sitä, että he kantavat vastuun kokonaisratkaisumme toimivuudesta ja reagoivat ripeästi mahdollisissa vikatilanteissa”, painottaa Mykkänen.

SKS Groupin optimoitu it-infrastruktuuri:

• Flash-tallennus takaa korkealuokkaisen SAP- käytettävyyden.

• Skaalautuva, vikasietoinen ja kustannustehokas it-infrastruktuuri liiketoiminnan todellisiin tarpeisiin.

• Datan keskitetty tallennus ja varmistus koko konsernin laajuisesti.

• Konehuoneen jatkuvat palvelut – valvontaa ja tukea vikatilanteissa sekä asiantuntemusta ympäristön kehittämisessä.