modernisoi_konesalisi
Ilari Weide, Konehuone

Olemme nyt kolmen vuoden ajan strategiamme mukaisesti rakentaneet uutta Konehuonetta, jonka perustehtävänä on olla luotettava kumppani ja auttaa Asiakkaitamme modernisoimaan konesalejaan. Konesalien modernisoinnilla tarkoitamme infrastruktuuriratkaisujen yksinkertaistamista, ketteröittämistä ja automatisointia. Näiden tavoitteiden saavuttamisessa ”salainen kastike” on hyperkonvergenssi.

Yksinkertaistaminen konkreettisesti tarkoittaa siirtymistä kolmitierarkkitehtuurista hyperkonvergenssiin. Tällöin yksinkertaistamme arkkitehtuuria ja poistamme yhtälöstä sekä tallennusverkon, että erilliset tallennusjärjestelmät. Hyödyt saadaan tietysti hankinnan- ja hallinnankustannuksista. 

Ketteryyden lisääminen mahdollistaa entistä nopeamman ja joustavamman palveluiden tuottamisen digitalisoituvalle liiketoiminnalle. Tarve ketteryydelle usein syntyykin juuri halusta nopeuttaa yritysten time-to-market aikaa. Tietotekniikka ei saa olla kehittämisen ja kehityksen jarru vaan sen mahdollistaja. Järjestelmien ketteryyttä tarvitaan myös, jotta kyetään kytkemään julkipilvet osaksi yksityistä pilveä muodostamaan Hybrid Cloudin. 

Keskustelussa yksityinen pilvi vs. julkipilvi kyse ei ole joko tai vaan molemmat. Hybrid Cloud on tulevaisuutta ja totta jo nyt. Oman ympäristön ja julkipilven yhdistäminen mahdollisimman elastiseksi kokonaisuudeksi on hyperkonvergenssin ja Nutanixin keskeisiä etuja. Pilvipalveluista asiakkaat saavat esimerkiksi erilaisia SaaS palveluita, siellä tapahtuu sovelluskehitystä ja se on mahdollinen ratkaisu kylmän datan pitkäaikaissäilytykseen. Lisäksi julkipilvi tarjoaa myös mielenkiintoisen vaihtoehdon katastrofivalmiuden kehittämiselle. On kuitenkin paljon työkuormia, joita halutaan erilaisista perustelluista syistä johtuen ajaa paikallisissa konesaleissa, yksityisissä pilvissä.

Hyperkonvergenssi on se teknologia, mikä mahdollistaa Hybrid Cloudin rakentamisen ulottamalla arkkitehtuuri läpi kaikkien pilvikerrosten. Näin toimivat Nutanixin Enterprise Cloud ratkaisut. 

 Automatisoimalla konesaliratkaisujaan asiakkaamme ovat kyenneet vapauttamaan resurssejaan kehitystehtäviin, vähentämään inhimillisiä virheitä ja nopeuttamaan prosessejaan. Automatisoinnissa keskeisessä roolissa ovat modernien ratkaisujen avoimet rajapinnat, jotka mahdollistavat erilaisten palvelujen hallintajärjestelmien integraatiot.

 Jos kiinnostuit niin tutustu meihin www.konehuone.fi , ota yhteyttä ja pohditaan yhdessä tiekarttaa kohti modernia infrastruktuuria ja Hybrid Cloudia.